EN • NL
Ticketshop

Educatie voor gevorderde musici

Laus Polyphoniae summerschool 2017

Tijdens de summerschool in het kader van Laus Polyphoniae worden gevorderde amateurs en jongprofessionele muzikanten een week lang gecoacht door internationale experten. Samen met andere cursisten werken ze rond een historisch repertoire waarbij het musiceren vanuit de bronnen centraal staat. Op het einde van de week presenteren de deelnemers hun resultaten aan het publiek. De masterclass is bedoeld voor (pre-)professionele zangers en gevorderde amateurzangers.

  • Maandag 21 augustus 2017 t.e.m. zondag 27 augustus 2017
  • Centrum Elzenveld, Lange Gasthuisstraat 45, 2000 Antwerpen

Meer informatie

 

IN SAMENWERKING MET
Cappella Pratensis & Musica, Impulscentrum voor Muziek

_________________________________________________

International Young Artist’s Presentation 2017

De International Young Artist’s Presentation (IYAP) geeft jonge vocale en instrumentale ensembles een duwtje in de rug op de internationale muziekscène.

Gedurende drie dagen worden jonge vocale en instrumentale ensembles begeleid en gecoacht door Peter Van Heyghen en Raquel Andueza. De coaching richt zich hoofdzakelijk op het verhaal dat de ensembles willen vertellen, de programmaopbouw en de publieksinteractie. Op de twee volgende dagen presenteren de ensembles zich op historische locaties in Antwerpen aan het festivalpubliek van Laus Polyphoniae en aan een comité van internationale vertegenwoordigers uit de oudemuziekwereld (zowel concertorganisatoren, platenlabels als radiostations). Ook zij geven feedback aan de ensembles. Tot 1 maart 2017 kunnen ensembles wereldwijd zich aanmelden.

Meer informatie

  • Dinsdag 15 augustus 2017 t.e.m. zondag 20 augustus 2017
  • AMUZ, Kammenstraat 81, 2000 Antwerpen

IN SAMENWERKING MET
Musica, Impulscentrum voor Muziek