EN • NL
Ticketshop

Laus Polyphoniae

ADORATIO | Over heiligen, martelaren en geliefden
Laus Polyphoniae 2017 - Festival voor oude muziek - 24ste editie - 18-27 augustus 2017
 
Laus Polyphoniae staat deze zomer in het teken van de adoratie. In de middeleeuwen en renaissance werden God, Jezus en allerhande heiligen aanbeden en vereerd als blijk van zuivere devotie of verafgood als bescherming tegen onheil en ziekten. De Mariaverering leidde in onze en andere Europese contreien niet alleen tot prachtige schilderijen of beeldhouwwerken, maar uiteraard ook tot meesterwerken in de westerse muziek. Maar niet enkel religie geeft invulling aan de aanbidding. Twee geliefden die elkaar tot de eeuwigheid beminnen of het ideaalbeeld van de onbereikbare liefde komen tot leven in beklijvende poëzie en liederen.
 
Tien dagen lang komen de beste Belgische en internationale ensembles naar Antwerpen om hun visie op adoratie aan u voor te stellen. We nodigden gevestigde waarden en aanstormend talent uit, die u kan horen tijdens 70 concerten op diverse locaties in de historische binnenstad. U bent van harte welkom van 18 tot 27 augustus tijdens onze middag-, avond- en nocturneconcerten.
 
 

EFFE-LABEL-COLOR_RGB

 

AMUZ ontving in 2014 een Klara voor het festival Laus Polyphoniae | Elisabeth I en werd in 2015 (Laus Polyphoniae | Petrus Alamire) door de internationale EFFE-jury (Europe for Festivals, Festivals for Europe) erkend met het EFFE-label 2015-2016.