Ticketshop

Alexander Melnikov & Barokorkest B’Rock

Acht jaar was Mozart toen hij zijn eerste symfonie schreef. Het wonderkind genoot toen al internationale faam als supertalent op het klavier, maar had nog niet veel gecomponeerd. Daar zou snel verandering in komen. Op zestienjarige leeftijd zat de stercomponist al aan zijn zestiende symfonie. Barokorkest B’Rock trakteert u samen met de Russische pianist Alexander Melnikov op een sprankelende Mozartavond. 

Het negende pianoconcerto uit 1777 wordt door velen beschouwd als Mozarts eerste grote meesterwerk. De compositie werd opgedragen aan Mademoiselle Jeunehomme, een dame die nog maar recentelijk kon worden geïdentificeerd als Victoire Jenamy. Ze was de dochter van een danser uit de vriendenkring van Mozart. De sprankelende sfeer die rond Mozarts muziek hangt, past perfect bij de frisse en dynamische ziel van B’Rock. En ook met de solist zit u goed, want Melnikov verraste de voorbije jaren met de ene na de andere voortreffelijke cd-opname en overtuigt zo mogelijk nog meer live aan het klavier!

Uitvoerder
Alexander Melnikov, pianoforte 

Programma
Wolfgang Amadeus Mozart: Symfonie nr. 1 in Es | Joseph Haydn: Symfonie nr. 39 in g | Wolfgang Amadeus Mozart: Symfonie nr. 16 in C – Pianoconcerto nr. 9

De piano waarop Mozart tijdens de laatste jaren van zijn leven speelde, is gisteren voor het eerst in 200 jaar weer bespeeld in het huis waar de componist in Wenen woonde. De eer was weggelegd voor de Rus Alexander Melnikov. Bekijk het filmpje.