Ticketshop

Barthold Kuijken & Il Fondamento

De tweede zoon van de Thomaskantor werd geboren onder een gunstig muzikaal gesternte, maar loopt anno 2014 gebukt onder de loodzware muzikale erfenis van zijn vader. Niet zo in de 18de eeuw, toen hij de belangrijkste en meest gewaardeerde componist van Duitsland was en minstens even hoog werd geacht als zijn vader. Hij startte zijn carrière aan het hof van Frederik de Grote: de muziekminnende koning die zelf behoorlijk beslagen was als fluitist. Geen wonder dat Bach in die periode heel wat concerti herwerkte tot pronkstukken voor fluit!
De meester van de ‘Empfindsame Stil’ demonstreert ook in deze composities zijn lyrische en expressieve kwaliteiten en laat de fluitist uitpakken met het beste van zijn kunnen. Bachs halsbrekende loopjes, dramatische statements, ritmisch kantwerk en emotionele registerwerking zijn in veilige handen bij Barthold Kuijken – de wereldvermaarde traversospecialist, die met Il Fondamento in de voetsporen treedt van CPE Bach en zijn illustere broodheer.

Uitvoerders
Il Fondamento | Barthold Kuijken, traverso | Paul Dombrecht, artistieke leiding

Programma
GP Telemann, Suite in D TWV 55-D21 | C.Ph.E.Bach, Concerto voor Flute in re groot Wq 13 | CPE Bach, Sinfonia in Sol groot Wq 180, H655 | GP Telemann, Suite TWV 55 F3 in F major