Ticketshop

Brody Neuenschwander & Zefiro Torna

Zefiro Torna inspireerde zijn nieuwe muziektheaterproductie Shadows op de liturgische tenebraetraditie voor de Goede Week. Dat ritueel vindt voor zonsopgang plaats in een kapel die enkel wordt verlicht door 13 kaarsen. Naarmate de dag nadert, worden de kaarsen een voor een gedoofd. Ze staan symbool voor de apostelen die Christus verlieten vlak voor zijn dood. Bij dageraad neemt het ochtendlicht weer over en worden we herinnerd aan de verrijzenis van Christus en de komst van de lente.

Shadows gaat op zoek naar het innerlijke, emotionele aspect van het spel der schaduwen. Muziek van Jeroen D’hoe (laureaat van de Koningin Elisabeth Wedstrijd voor compositie in 2003) en een liveperformance van kalligraaf Brody Neuenschwander (bekend om zijn samenwerking met filmregisseur Peter Greenaway) leiden tot een lyrische meditatie rond tijdelijkheid.

Een intrigerende voorstelling over licht, donker en alle schakeringen daartussenin.

Uitvoerders
Brody Neuenschwander, live kalligrafie | Griet De Geyter, sopraan & percussie | Els Van Laethem, sopraan, percussie & tromba marina | Benjamin Glorieux, cello | Jurgen De bruyn, luit, theorbe, zang & artistieke leiding | Jeroen D’hoe, compositie & libretto (in opdracht van Festival van Vlaanderen Mechelen)

Beluister het interview met Brody Neuenschwander op Klara.