Ticketshop

Café Trieste

AMUZ en Behoud de Begeerte presenteren een reeks literaire late-nightgesprekken met muzikale intermezzo’s door artiesten uit het Adriatische Zeegebied. Na het succes van Café Saudade tijdens de vorige festivaleditie, worden de cafédeuren opnieuw geopend voor een sfeervolle bijeenkomst onder muziek- en literatuurliefhebbers.

De rijke en soms turbulente geschiedenis van Italië en de Balkan was de voedingsbodem voor een gevarieerd cultureel, muzikaal en literair erfgoed. Stof genoeg voor gastvrouw Fien Sabbe om in dialoog te treden met haar gasten. Elke avond wordt opgeluisterd met muziek uit de Adriatische regio.

Zaterdag 25 augustus
Literaire gast: Benno Barnard
Benno Barnard is een Nederlandse dichter, redacteur, essayist, toneelschrijver en vertaler, die sinds jaren in Vlaanderen woont. Zijn verzamelde gedichten verschenen onder de titel Het tongbotje (2006) bij uitgeverij Atlas. In maart 2011 publiceerde Barnard zijn meest recente poëziebundel Krijg nou de lyriek. Hij heeft een wekelijkse column in Knack. In zijn autobiografische boek Het gat in de wereld uit 1993 weeft Barnard zich onder meer in in een brok spiegelende literatuurgeschiedenis uit Trieste. Hij volgt er de voetsporen van schrijver Italo Svevo en brengt er een bezoek aan diens dochter Letizia, inmiddels een stokoude dame.

Muziek door: Patrizia Bovi
Patrizia Bovi is afkomstig uit Assisi. Ze studeerde zang in Perugia en raakte al snel geboeid door oude muziek. Samen met Adolfo Broegg, Gabriele Russo en Goffredo Degli Esposti richtte ze in 1984 het ensemble Micrologus op, dat zich toelegt op het musicologische onderzoek naar en de uitvoering van middeleeuwse muziek. Patrizia Bovi is een van de adviseurs van het CERIMM (Centre Européen pour la Recherche et l’Interprétation des Musiques Médiévales). Met Micrologus verzorgde ze de muziek van diverse dansvoorstellingen, waaronder Myth van de Belgische choreograaf Sidi Larbi Cherkaoui. Recent stichtte ze het ensemble Medusa.

I.s.m. Behoud de Begeerte

Ook literaire cafés met andere gasten op 26 augustus, 27 augustus en 28 augustus.

Ook Peter Jacobs van De Standaard raadt Trieste aan… Lees hier meer.