Ticketshop

Capilla Flamenca & François Lazarevitch

Waarom tekende Petrus Alamire een doedelzak bij de Missa Benedicta van Adriaen Willaert? Werden er dan doedelzakken gebruikt tijdens erediensten? De aanwijzingen zijn op z’n minst vaag te noemen, dus gaat Capilla Flamenca op onderzoek uit. Samen met doedelzakspeler François Lazarevitch houden we halt in Venetië, waar Willaert zich vanaf 1527 muzikaal mocht uitleven in de San Marco-basiliek.

François Lazarevitch is een veelzijdig musicus die zijn carrière begon als traversospeler, maar ook heel wat andere oude en traditionele instrumenten de baas kan, zoals accordeon, klavecimbel en Ierse fluit. Deze samenwerking met Dirk Snellings is een nieuwe stap in zijn traject van uiteenlopende projecten voor doedelzak. Capilla Flamenca concentreert zich dit jaar uitvoerig op Willaert, die exact 450 jaar geleden overleed. In combinatie met doedelzak hebt u zijn muziek wellicht nog niet gehoord!

Uitvoerders
Rob Cuppens, contratenor | Tore Denys, tenor | Lieven Termont, bariton | Matthew Gouldstone, bas | François Lazarevitch, doedelzak

Dirk Snellings wordt wegens ziekte vervangen door Matthew Gouldstone.

 

In januari repeteerde de Capilla Flamenca aan het wereldlijke deel van de muziek van Willaert, het programma ‘Venus in Venice’. Cobra.be ging de repetitie volgen. En had toen een gesprek met artistiek directeur van de groep Dirk Snellings. Hij situeert voor ons ruim de figuur en het belang van Adriaen Willaert, die dit jaar 450 jaar geleden overleed. Bekijk het filmpje.