Ticketshop

Christian Poltéra & Ronald Brautigam

In Beethovens tijd was de cello net door Haydn gepromoveerd van begeleidend basso-continuo-instrument naar een veelzijdig medium dat ook lyrische melodieën en tegenstemmen kon brengen. Ludwig van Beethoven was een van de eerste grote componisten die muziek schreef voor de cello als solo-instrument. U hoort tijdens deze voorstelling Beethovens eerste drie cellosonates, waarvan de laatste al de deur opent naar de romantiek.

De Nederlander Ronald Brautigam is een van de grootste namen in de klavierwereld en een autoriteit op het gebied van Beethoven. In de muziekpers wordt hij met superlatieven overladen. De Zwitserse cellist Christian Poltéra wist zich het voorbije decennium als rijzende ster internationaal op de kaart te zetten en musiceerde al met de groten der aarde. Tezamen op het podium van AMUZ zorgen deze twee topsolisten ongetwijfeld voor magie!

Uitvoerders
Christian Poltéra, cello | Ronald Brautigam, pianoforte

Programma
BEETHOVEN: Cello Sonata no 1 in F major op 5 no 1 (ca 22 min) | Cello Sonata no 2 in g minor op 5 no 2  (ca 23 min) | Cello Sonata no 3 in A major op 69 (ca 26 min)

Op 21 maart staat Ronald Brautigam samen met Compagnie Bisschoff op het podium in De Bijloke in Gent.