Ticketshop

Ex Cathedra, Concerto Palatino & His Majestys Sagbutts & Cornetts

Exact 400 jaar geleden overleed Giovanni Gabrieli, de belangrijkste componist van de Venetiaanse hoogrenaissance en een sleutelfiguur in het ontstaan van de barok. Ex Cathedra, Concerto Palatino en His Majestys Sagbutts & Cornetts bundelen de krachten voor een feestelijk eerbetoon, dat extra glans krijgt dankzij de nobele klank van hun cornetto’s en baroktrombones.

Giovanni Gabrieli staat bekend om zijn composities voor ‘cori spezzati’: verspreid opgestelde koorgroepen die afwisselend worden ingezet, waardoor er als het ware een stereoeffect ontstaat. Deze techniek vermengt hij als geen ander met de glorieuze Venetiaanse polyfonie die weerklonk in het Dogepaleis en de San Marco-basiliek. Niet alleen de muziek, maar ook de unieke samenwerking tussen drie internationale topensembles maken van dit concert een echte aanrader! Op het programma staan meerkorige ceremoniewerken en religieuze motetten uit Gabrieli’s Sacrae symphoniae.

Uitvoerders
Bruce Dickey, artistieke leiding | Jeremy West, artistieke leiding | Jeffrey Skidmore, artistieke leiding & projectleiding