Ticketshop

graindelavoix

Met zijn originele, geïnspireerde en unieke producties is graindelavoix een graag geziene gast in AMUZ. Dit seizoen halen we samen met partner Moussem het gloednieuwe Confréries in huis: het laatste deel uit een groots opgezette trilogie rond het 13de-eeuwse Carnet van Villard de Honnecourt, dat een stem krijgt in de gezangen van vijf graindelavoix-dames en vijf Marokkaanse zangeressen. 

Villards Carnet is een schetsboek dat hij bijhield op de reizen die hij maakte door Europa als consultant van het bisdom Cambrai, mogelijk ook als kathedralenbouwer. Zijn netwerk is het uitgangspunt voor een exploratie van het concept ‘broederschap’ in een stedelijke context. En dat wordt – uiteraard – bovenal een muzikale ontdekkingstocht! Graindelavoix grasduint in muziek van broederschappen uit Noord-Frankrijk, maar zoekt het avontuur ook aan weidse horizonten. Uit deze confrontatie ontkiemt een eigentijdse interpretatie van eeuwenoude tradities. 

I.s.m. Moussem Nomadisch Kunstencentrum

Uitvoerders
Björn Schmelzer, artistieke leiding | Abdesselam Khaloufi, muzikale voorbereiding en research
Abir Elabed, Sara Imusatin, Hanaa El Haddad, Hasnaa Mimoun, Khira Afazaz, Patrizia Hardt, Soetkin Baptist, Carla Nahadi Babelegoto, Silvie Moors, Jackie Janssens: zang

Dit concert duurt uitzonderlijk tot 22.30 uur.