Ticketshop

Julian Prégardien & Frank Agsteribbe GEANNULEERD

Mededeling
Tot onze spijt moeten wij u melden dat het concert van donderdag 20 maart 2014 met Julian Prégardien en Frank Agsteribbe niet zal kunnen doorgaan. Wij hebben zopas vernomen dat Julian Prégardien ziek is en onmogelijk het recital kan brengen. De uitvoering wordt verplaatst naar donderdag 26 februari 2015 om 21.00 uur. Uw ticket voor het concert op 20 maart 2014 blijft geldig voor deze nieuwe datum. Indien u verhinderd zou zijn om het concert op 26 februari 2015 bij te wonen, kan uw ticket worden terugbetaald. Gelieve in dat geval contact op te nemen met de ticketbalie via tickets@amuz.be of 03 292 36 80.

____________________________________________________________________________

Uit het grootste lijden ontstaan vaak de mooiste kunstwerken. Een stelling die zeker van toepassing is op het repertoire voor de Goede Week. Van polyfone lamentaties tot barokke tenebrae: ontelbare ontroerend mooie composities doorbreken de duisternis met muzikale schittering. Zo ook Joseph Haydns Musica instrumentale sopra le sette ultime parole en de acht nieuwe liederen die Frank Agsteribbe door dit werk liet beademen.
Haydn componeerde zijn Sieben Letzte Worte aanvankelijk voor orkest. Algauw ontstonden versies voor kleinere instrumentale bezettingen, maar ook als oratorium gooide de compositie hoge ogen. De religieuze onderlaag en ze bijzondere uitvoeringscontext van Haydns zetting inspireerden Frank Agsteribbe tot een eigen creatie: Ernste Gesänge. Julian Prégardien – al even getalenteerd als zijn vader – is de ceremoniemeester van dienst in deze hoogst individuele meditatie, met zeven liederen die Haydns origineel reflecteren, becommentariëren en interpreteren.

I.s.m. Klara Festival

Uitvoerders
Julian Prégardien, tenor | Frank Agsteribbe, pianoforte

Programma
J. Haydn: Die Sieben letzten Worte unseres Erlösers am Kreuze (versie voor pianoforte)
F. Agsteribbe: Ernste Gesänge