Ticketshop

Marco Beasley & Marco Mencoboni

Tot aan het begin van de 20ste eeuw was Torquato Tasso een van de meest gelezen dichters in Europa. Rasverteller Marco Beasley blaast zijn oeuvre nieuw leven in. Tasso was een wonderkind en gevierd dichter, maar ook een getormenteerde geesteszieke die nooit een cent heeft verdiend aan zijn meest bekende werk, La Gerusalemme liberata

Tasso’s bekendste gedichten verschenen op het moment dat de muziek, onder invloed van componisten als Monteverdi, Gesualdo en Marenzio, een ware transformatie doormaakte in Italië. De honingzoete melodieën en sensuele melancholie van bijvoorbeeld Aminta sluiten perfect aan bij de tijdsgeest van toen. Tot twee eeuwen na zijn dood was Tasso’s invloed op de opera en de cantate voelbaar. Tijd voor een herontdekking! We trekken voor de gelegenheid naar het atelier van Pieter Paul Rubens die aan het hof van Mantua hoogstwaarschijnlijk persoonlijk kennis maakte met onze festivalster Monteverdi.

Picnic all’Italiana: wie wil kan voorafgaand komen pickniken in de tuin van Het Rubenhuis. Per twee personen van u een mandje met Italiaanse delicatessen en wijn reserveren. Klik hier voor mee informatie.  

I.s.m. Het Rubenshuis