Ticketshop

Raquel Andueza & Jesús Fernández Baena

400 jaar is het geleden dat een werk van Caravaggio naar Antwerpen gehaald werd. Niemand minder dan Peter Paul Rubens voerde daar toen de onderhandelingen voor. Naar aanleiding van de tentoonstelling ‘Heilige Plaatsen’ in het MAS verlaat Caravaggio’s Madonna van Loreto haar vertrouwde plaats in de Sant’Agostino kerk in Rome. 

Voor AMUZ is het een eer de komst van dit topwerk ook muzikaal te kunnen onderstrepen. Sopraan Raquel Andueza en theorbist Jesús Fernández Baena brengen vroege Italiaanse barokmuziek, die het clair-obscur en de emoties in Caravaggio’s schilderstijl perfect verklankt. Centraal in hun programma met muziek van onder meer Monteverdi en Merula staat de spirituele liefde. Wees maar zeker dat ook die heftig kan zijn en door merg en been kan snijden. Bij de heel eerlijk en direct communicerende Andueza zijn we daarvoor aan het juiste adres. 

Dit is het openingsconcert van de tentoonstelling over heilige plaatsen en heilige boeken die plaatsvindt in het MAS | Museum aan de stroom en de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience. Meer informatie over deze ambitieuze expo en de bijbehorende lezingenreeks in AMUZ over jodendom, christendom en islam vindt u hier.

Uitvoerders

Raquel Andueza, sopraan | Jesús Fernández Baena, theorbe

I.s.m. MAS | Museum aan de stroom, Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience & Antwerpen Open