Ticketshop

Romina Lischka

Frankrijk en de viola da gamba: een winnende combinatie! Mr. de Sainte-Colombe en Marin Marais zijn al lang geen onbekenden meer, maar het Franse barokrepertoire telt nog veel meer schitterende composities voor de voorvader van de cello. ‘ECHO rising star’ Romina Lischka klopte aan bij Mr. Demachy – tijdgenoot van de Zonnekoning – en zag de deur openzwaaien naar gambasuites van het hoogste allooi.
Van Demachy zijn slechts acht werken bekend: suites voor gamba, opgetekend in twee bundels die in Parijs verschenen anno 1685. Ze hebben een plaatsje in de muziekgeschiedenis verworven als allereerste gepubliceerde werken voor viola da gamba solo! Het energetische, hoogexpressieve spel van Romina Lischka haalt het beste naar boven uit deze dansen van Franse snit: gedynamiseerd door de style brisé en met een rijke akkoordische textuur – het muzikale equivalent van luxueus fluweel.

Uitvoerder
Romina Lischka, viola da gamba

Programma
Mr. Demachy: Suite in D voor viola da gamba; Suite in g voor viola da gamba; Suite in G voor viola da gamba; Suite in d voor viola da gamba