Ticketshop

Start summerschool voor gevorderde blazers

Voor de zesde editie van de Summerschool met Capella Pratensis reizen we naar Mantua in Italië, waar de jonge Claudio Monteverdi zich ontwikkelde als componist. In dienst van hertog Vincenzo Gonzaga (1590-1612) kreeg Monteverdi de kans om te componeren voor concerten in de paleizen van Gonzaga en de Santa Barbara kapel. Met invloedrijke muzikanten als Wert, Salomone Rossi, Striggio, Viadana en Riccio heerste er in Mantua een uitstekend muzikaal klimaat.

De muzikanten focussen op het primaat van de instrumentale didactiek uit die tijd: het vocale model. Naast vocale werken, worden ook werken van Mantua Sancta en de Sacta Barbara kerk uitgevoerd. 

Onder begeleiding van Wim Becu (ensemble Oltremontano) wordt een week lang muziek uitgevoerd van deze illustere groep componisten, en natuurlijk ook van Monteverdi zelf uit zijn periode in Mantua. Marco Mencoboni, Italiaans klavierspeler en dirigent van het ensemble Cantar Lontano, zorgt voor bijkomende begeleiding. Zijn excellente kennis van het Italiaanse repertoire en de taalkundige subtiliteiten van deze muziek maken hem tot de ideale partner voor deze cursus. Volgens de traditie wordt er gewerkt met facsimile’s met originele notatie.

De parallelle Summerschool voor zangers geeft deze cursus een extra dimensie. Het opent de deur naar een brede waaier aan stijlen.

Door de samenwerking met het festival Laus Polyphoniae krijgen de deelnemers de fantastische gelegenheid om internationale topensembles polyfonie te horen vertolken. Elke deelnemer ontvangt een pakket van 5 concerttickets.

DocentenWim Becu, directeur van Oltremontano | Marco Mencoboni, directeur van Cantar Lontano

DeelnemersDe Summerschool richt zich tot gevorderde en (pre-)professionele zink- en trombonespelers. De ervaring leert dat deze mix zorgt voor een vruchtbare en stimulerende leercontext.

Data: maandag 25 augustus tot zondag 31 augustus 2014 

Kostprijs: 220 euro. Inclusief  3 tickets voor namiddagconcerten en 2 avondconcerten tijdens Laus Polyphoniae. Maaltijden en overnachting zijn niet inbegrepen. Er is slaapaccommodatie in elke prijscategorie (een uitstekende jeugdherberg vlakbij, kamers bij gastfamilies en een groot aanbod aan hotels).

Selectie: er wordt een selectie gemaakt op basis van CV en motivatiebrief. Richt je inschrijving tot info@musica.be.

Een initiatief van Musica, Impulscentrum voor Muziek en AMUZ, Festival van Vlaanderen – Antwerpen