Ticketshop

Start summerschool voor gevorderde zangers

Tijdens de Summerschool Monteverdi Mantovano reizen we naar Mantua in Italië, waar de jonge Claudio Monteverdi zich ontwikkelde als componist. In dienst van hertog Vincenzo Gonzaga (1590-1612) kreeg Monteverdi de kans om te componeren voor concerten in de paleizen van Gonzaga en de Santa Barbara kapel. Met invloedrijke muzikanten als Wert, Salomone Rossi, Striggio, Viadana en Riccio heerste er in Mantua een uitstekend muzikaal klimaat.

Onder begeleiding van Stratton Bull en Pieter Stas (Capella Pratensis) zingen de deelnemers een week lang muziek van deze illustere groep componisten, en natuurlijk ook van Monteverdi zelf uit zijn periode in Mantua. Nieuw is de aanwezigheid van Marco Mencoboni, Italiaans klavierspeler en dirigent van het ensemble Cantar Lontano. Zijn excellente kennis van het Italiaanse repertoire en de taalkundige subtiliteiten van deze muziek maken hem tot de ideale partner voor deze cursus. Net als voorgaande edities wordt gewerkt met facsimile’s met originele notatie.

De parallelle Summerschool voor blaasinstrumenten (met Wim Becu) geeft deze cursus een extra dimensie. Het opent de deur naar een brede waaier aan stijlen.

Door de samenwerking met het festival Laus Polyphoniae krijgen de deelnemers de fantastische gelegenheid om internationale topensembles polyfonie te horen vertolken. Elke deelnemer ontvangt een pakket van 5 concerttickets.

DocentenStratton Bull en Pieter Stas van Cappella Pratensis | Marco Mencoboni, directeur van Cantar Lontano

DeelnemersDe Summerschool richt zich tot gevorderde en (pre-)professionele zangers. De ervaring leert dat deze mix zorgt voor een vruchtbare en stimulerende leercontext.

Data: maandag 25 augustus tot zondag 31 augustus 2014 

Kostprijs: 220 euro. Inclusief  3 tickets voor namiddagconcerten en 2 avondconcerten tijdens Laus Polyphoniae. Maaltijden en overnachting zijn niet inbegrepen. Er is slaapaccommodatie in elke prijscategorie (een uitstekende jeugdherberg vlakbij, kamers bij gastfamilies en een groot aanbod aan hotels).

Selectie: er wordt een selectie gemaakt op basis van CV en motivatiebrief. Richt je inschrijving tot info@musica.be.

Een initiatief van Musica, Impulscentrum voor Muziek en AMUZ, Festival van Vlaanderen-Antwerpen