Ticketshop

Zefiro Torna

In het vroege 17de-eeuwse Engeland hield men van ‘a good song’ en van dansmuziek. Het was een periode waarin de muziek doorspekt was met referenties naar exuberante hofspelen en het Shakespeariaanse theater. Veel componisten waren trouwens verbonden aan het befaamde toneelgezelschap The King’s Men. John Dowland en Robert Johnson zetten de eeuw in met hun exquise liederen en superbe luitliteratuur. Consortmuziek vinden we bij Thomas Morley, Philip Rosseter en Richard Allison. Ze worden opgevolgd door toonzetters als Henry Lawes en William Webb, vooral bekend om hun kwalitatieve song books. Tot slot belanden we rond 1650 bij John Playford, de succesvolle uitgever van het handboek The Dancing Master.

Ensemble Zefiro Torna viert dit jaar zijn 15-jarige jubileum en brengt voor de gelegenheid de crème van de Belgische historische en traditionele muziekscène samen voor een heerlijke muzikale blend met de mooiste klanken uit het Engeland van Elisabeth I en de Stuarts.

I.s.m. 15 jaar Zefiro Torna & Klara

Uitvoerders
Cécile Kempenaers, sopraan | Didier François, nyckelharpa | Philippe Malfeyt, renaissanceluit, cister, theorbe & barokgitaar | Jurgen De bruyn, renaissanceluit, aartsluit, barokgitaar, zang & artistieke leiding