EN • NL
Ticketshop

Bart Demuyt over een ongelofelijke vondst: liedboek van 500 jaar oud

Ontdekking chansonnier
De Alamire Foundation, sinds jaren trouwe partner van AMUZ, stelde de ontdekking van een uiterst zeldzaam 15de-eeuws liedboek voor. Het kleine, maar bijzonder goed geconserveerde manuscript is genoemd naar de plek waar het zich zal bevinden: het Leuven Chansonnier. De aankondiging kon op veel persbelangstelling rekenen waaronder dit uitgebreide artikel.

AMUZ
Directeur Bart Demuyt was te gast bij Bart Schols in het actualiteiten- en discussieprogramma De Afspraak op Canvas. Hij gaat uitgebreider in op het verwerven van dit unieke liedboek en, uiteraard, op het ontsluiten van vooraanstaande franco-Vlaamse polyfonisten zoals Binchois, Ockeghem en Busnoys. Daarin zal Laus Polyphoniae een sleutelrol vervullen. Herbekijk het fragment.
 
Laus Polyphoniae 2018
De Belgische première van de deels ongekende chansons in het handschrift is voorbehouden voor de feestelijke 25ste editie van Laus Polyphoniae in 2018. Daarvoor voert de Alamire Foundation (KU Leuven) de komende maanden verder onderzoek uit en komen in juli tijdens een conferentie in New York topexperten van liedboeken uit de hele wereld samen om het kleinood te bestuderen. 

Laus Polyphoniae 2018 (16–26 augustus) wordt dus een verjaardagsfestival om in de gaten te houden!