EN • NL
Ticketshop
<2019>
< >
Cecilia Bernardini & Petra Somlai

Cecilia Bernardini & Petra Somlai

Vioolsonaten van Beethoven

De Vioolsonaten opus 23 en 24 waren aanvankelijk bedoeld als een sterk contrasterend duo. Ze verschenen samen in oktober 1801, maar werden uiteindelijk toch apart uitgegeven. De Vioolsonate in a, opus 23 is een van Beethovens soberste werken, sterk lineair en met een intieme pianissimo op het einde van het eerste en het derde deel. De Vioolsonate in F, opus 24 opent met de bekende lyrische melodie in een voor hem nieuwe stijl. In de Appassionata-sonate laat Beethoven de piano in een uitbundige en expressieve passie uit het kader breken.

Cecilia Bernardini wordt als een van de meest veelzijdige violisten van haar generatie beschouwd, niet verwonderlijk als je weet dat ze de muzikale genen van haar vader barokhoboïst Alfredo Bernardini mee kreeg. Als barokvioliste is Bernardini sinds 2012 vaste concertmeester van Dunedin Consort o.l.v. John Butt. De Hongaarse pianiste Petra Somlai is geen onbekende in ons land. In 2010 behaalde ze de eerste prijs in de gerenommeerde International Fortepiano Competition in Brugge en ze maakte al eerder furore op het podium van AMUZ. Somlai zal twee verschillende instrumenten bespelen: een kopie van een pianoforte gebouwd door Walter en een originele Graf-pianoforte.

Uitvoerders
Cecilia Bernardini, viool | Petra Somlai, pianoforte
Programma
L. van Beethoven: Vioolsonate in a, opus 23 | Klaviersonate in f, opus 57 ‘Appassionata’ | Vioolsonate in F, opus 24 ‘Frühling’
Programmaboekje
Download het programmaboekje
ZO 13.03.16 | 15.00cat. 1: € 24 / € 20
cat. 2: € 20 / € 16SHARE ON