EN • NL
Ticketshop
<2020>
< >
Concert EuroChoir

Concert EuroChoir

met werken van onder meer Monteverdi, Manneke, Sweelinck en Whitacre o.l.v. Maria van Nieukerken (NL) & Lorenzo Donati (IT)

Het EuroChoir strijkt neer in Antwerpen
met werken van onder meer Monteverdi, Manneke, Sweelinck en Whitacre
o.l.v. Maria van Nieukerken (NL) & Lorenzo Donati (IT)

50 zangers, 19 nationaliteiten, 2 dirigenten, 1 koor.

50 jonge koorzangers uit heel Europa komen samen in Nederland voor uniek concert met als thema Water. Ze worden ondersteund door choreograaf Nick Fleuren en een kleurrijk lichtplan. En het koor maakt tijdens de tournee een uitstapje naar AMUZ!
Het EuroChoir 2017 Utrecht (NL) is de tweede editie van een internationaal drieluik. Drie dirigenten wisselen elkaar af in deze projecten, die alledrie draaien om het thema water. Het is een thema dat de drie gastlanden (Italië 2016, Nederland 2017, Finland 2018) verbindt.
In Europa zingen 37 miljoen mensen in groepen of gezelschappen, dat is ongeveer 4,5% van de bevolking. In de Europese Unie zijn er ongeveer 22,5 miljoen koorzangers, evenveel als de inwoners van Londen, Berlijn, Madrid Rome en Parijs samen. Podium voor amateurkunst ZIMIHC leidt in 2017 de organisatie namens Nederland. Het EuroChoir is een concept van de European Choral Association / Europa Cantat (ECA-EC).
Meer info op www.zimihc.nl / www.theeurochoir.org

Aanvang 20:15
Toegang gratis

ZA 08.07.17 | 20.15

SHARE ON