EN • NL
Ticketshop
<2020>
< >
Hana Blažíková & Andreas Staier

Hana Blažíková & Andreas Staier

Sehnsuchtlieder

Hana Blažíková & Andreas Staier geven samen gestalte aan de stem van de weemoed, het verlangen en de melancholie. De huidige en vorige artiest in residentie van AMUZ staan op het podium met liederen van Chopin, Schubert, Schumann en Mendelssohn.

Franz Schubert zette in 1814 de toon voor het romantische kunstlied. Hij had een poëtische affiniteit met laat-18de-eeuwse Duitse gedichten en volgde Goethes literaire projecten nauwlettend. Ook Schumann had als zoon van een boekhandelaar en uitgever een grote belangstelling voor goede literatuur. Laat u ontroeren door de poëzie en de aangrijpende muziek die hij daarbij schreef. Zeventien liederen van Chopin werden postuum door zijn vriend Julian Fontana uitgegeven als opus 74. Net als in zijn pianowerken gaat het om Chopins persoonlijke, gestileerde versie van Poolse muziek. Het verre vaderland drukt zich directer uit in de teksten, afkomstig van de bevriende dichters die net als Chopin in Parijs in ballingschap leefden. Mendelssohns Lieder ohne Worte was een typisch 19de-eeuws genre: eendelige klavierstukken waarin de componist zijn inspiratie en zijn gevoel van het moment kwijt kan, een muzikale momentopname als het ware. Een namiddag vol mooie, warme en poëtische tonen!

Uitvoerders
Hana Blažíková, sopraan | Andreas Staier, pianoforte (Érard uit 1837, collectie Edwin Beunk)
Programma
F. Chopin: Vier liederen uit opus 74 | F. Schubert: Kennst du das Land, D 321 | Drie liederen uit Gesänge aus Wilhelm Meister, D 877 | R. Schumann: Liederkreis, opus 39 | F. Mendelssohn: Lieder ohne Worte (selectie uit opus 38 en opus 62)
Programmaboekje
Download het programmaboekje
ZO 31.03.19 | 15.00Cat. 1: € 28 / € 24
Cat. 2: € 24 / € 20SHARE ON