EN • NL
Ticketshop
<2020>
< >
Muziek voor Artsen Zonder Grenzen

Muziek voor Artsen Zonder Grenzen

DEBUSSY: MUZIEK IN BEELD

Muziek voor Artsen zonder Grenzen
1 dag per jaar organiseert les lux vzw een concert ten voordele van Artsen Zonder Grenzen. Uit respect voor de 365 dagen die Artsen Zonder Grenzen klaar staat voor de meest kwetsbare slachtoffers wereldwijd.

Programma: Debussy Muziek in Beeld
Wie eerder deze concerten heeft bijwoond, weet het intussen: elk jaar opnieuw zorgt Pianist Lucas Blondeel voor een unieke muzikale ervaring op topniveau.
Dit keer heeft Lucas in Toon Leën een ideale partner gevonden om de suggestieve kracht van
Debussys muziek te combineren met een visuele reis doorheen de beeldende kunstgeschiedenis.
Vertrekkend van de titels die Debussy zelf aan het einde van elk van zijn Préludes meegaf,
construeert kunstenaar Toon Leën een associatief verhaal in beelden.
In combinatie met de autonome uitdrukkingskracht van de muziek worden de titels in dit concert als vertrekpunten genomen voor een boeiende reeks associaties. We laten de beelden hier in dialoog treden met de muziek en laten ze meer zijn dan enkel illustraties. En omdat beelden soms woorden nodig hebben, wordt deze dialoog expliciet gemaakt via hele korte lezingen, zorgvuldig geënsceneerd om zowel de muziek als de beelden in hun autonome zeggingskracht tot hun recht te laten komen.
Door het prisma van Debussy en zijn vaak erg zinnelijke voorbeelden laten we onze verbeelding de vrije loop en vinden in zijn werk een reeks sleutels om de visuele schatkamer van de kunstgeschiedenis op een manier te ontsluiten die de meest onverwachte verbanden doet ontstaan, ver weg van de gekende clichés.
Zoals altijd wordt de opbrengst integraal doorgestort aan Artsen Zonder Grenzen.

Solisten (in alfabetische volgorde):
Lucas Blondeel, piano
Toon Leën, beeld

ZA 09.03.19 | 20.00€ 22,00
€ 11,00 (< 26jr)SHARE ON