EN • NL
Ticketshop
<2020>
< >
Noot voor Nood III

Noot voor Nood III

het benefiet “noot voor nood” van Z V E Z D O L I K I ensemble werd in 2013 in het leven geroepen door fluitiste en artistiek leider oriana dierinck.

doel van het project is geld inzamelen voor de daklozenwerking en aan de hand van een toegankelijk programma klassieke muziek tot bij de mensen brengen op een historisch unieke locatie. de rode draad van de programma’s voor het project “noot voor nood” is het belichten van telkens een andere perceptie – of interpretatie – van “de vrouw” ; de eerste editie (sint-andrieskerk, “stabat mater” van pergolesi) vertelde over de lijdende moeder. in 2016 (bourlaschouwburg, tangoperita “maría de buenos aires” van astor piazzolla) het verhaal van het jonge meisje maría dat door de tango verleid wordt. naar aanleiding van de fel gesmaakte première in de bourla werd in 2018 een live studio opname gemaakt voor het label “antarctica” die momenteel internationaal verspreid wordt door het gerenommeerde challenge records en zeer regelmatig te horen is op KLARA.

de derde editie zal plaats vinden op 23 maart 2019 om 16:00 in AMUZ. Z V E Z D O L I K I nodigt oud-speler abid bahri uit voor een programma met muziek van britten, pårt en bahri. speciaal voor deze gelegenheid maakt oriana (een nickname voor elizabeth I) dierinck een arrangement van benjamin brittens courtly dances uit zijn opera gloriana voor fluit, oud, strijkers en klein slagwerk, dat britten schreef ter gelegenheid van de kroning van elizabeth II. dit in combinatie met pårts cantus in memoriam benjamin britten voor fluit, strijkers en klok. het bekende fratres (versie fluit, strijkers en klok), eigen werk van bahri en improvisaties met enkele leden van het ensemble vervolledigen dit programma dat als één aaneengesloten geheel zal uitgevoerd worden.

met de steun van stad antwerpen, district borgerhout en ProArte.

Z V E Z D O L I K I werd opgericht in 2008 door fluitiste oriana dierinck. het ensemble staat bekend om zijn unieke sound en originele programma’s en wil aan de hand van oud en nieuw bewust grenzen verleggen. de naam is ontleend aan een cantate van igor stravinsky en betekent koning van de sterren.

verdere info is te vinden op

www.orianadierinck.be en www.zvezdoliki.be

(niet in volgorde: )

fratres (1977) arvo pårt (1935)

cantus in memoriam benjamin britten (1977) arvo part (1935)

courtly dances from gloriana (1953) benjamin britten (1913-1976)

vent de sable . route du sel . el guerrab abid bahri

ZA 23.03.19 | 16.001e CAT: € 20,00
2e CAT: € 16,00SHARE ON