EN • NL
Ticketshop
<2020>
< >
Peter en de Wolf

Peter en de Wolf

Jong Symfonisch Antwerpen

80 jaar intussen, maar nog lang niet versleten. We hadden het over de buurman kunnen hebben maar het gaat hier wel degelijk over Prokofievs hitPeter en de wolf.

Dit muzikale sprookje neemt jong en oud al generaties lang moeiteloos mee naar de wereld van een klein moedig jongetje dat zomaar in zijn eentje een grote boze wolf bij de lurven neemt. En de eend, de poes, de vogel en de knorrige opa stonden erbij en keken ernaar de deuntjes weerklinken intussen misschien al spontaan in je hoofd.

Jong Symfonisch Antwerpen zet de partituur vanPeter en de wolfop de pupiter voor hun najaarsconcerten van 2016. Maar ook Doornroosje en Klein Duimpje zullen die dag niet ontbreken want ook de suiteMa mère lOyevan de Franse componist Maurice Ravel staat op het programma.

Jong Symfonisch Antwerpen wordt voor deze gelegenheid bijgestaan door twee echte klasbakken. Niemand minder dan Sarah Kaatje Vangeel kruipt in de rol van de verteller. Het jongste publiek kent haar wellicht van Ketnet, wij kennen haar vooral als een zeer bevlogen oud-orkestlid! Van een fijne reünie gesproken En als dirigent mag Steven Verhaert de beestenboel samen houden in deze schitterende familievoorstelling!

SARAH VANGEEL

Actrice Sarah Vangeel (1980) volgde haar eerste toneellessen aan de kunsthumaniora in Antwerpen. Zij zette haar opleiding verder aan het Rits in Brussel. Tijdens die periode speelde ze mee in verschillende producties die geselecteerd werden voor Theater aan Zee.

Ze stond op de planken met onder meer Theater Stap, Abattoir Fermé, de KVS en Compagnie de Koe.

Voor tv vertolkte ze gastrollen in Witse, Zone Stad, Flikken, Basta, Smos, Chris en Co en in de kortfilm Loves Lost and Happiness, winnaar op het kortfilmfestival in Leuven.

De laatste jaren is Sarah actief binnen Compagnie Barbarie:een gezelschap van 7 vrouwen die elkaar leerden kennen op het Rits tijdens hun toneelopleiding.

Het jongste publiek kent Sarah waarschijnlijk echter vooral als Kaatje, het hoofdpersonage uit het populaire kinderprogramma op Ketnet dat ze sinds 2008 vertolkt!

STEVEN VERHAERT

Steven Verhaert (1969)begonzijn muzikale opleiding in de plaatselijke muziekacademie van Aartselaar en aan het Koninklijk Muziekconservatorium te Brussel waar hij 1ste prijzen notenleer, trompet (Manu Mellaerts) en kamermuziek behaalde. Met het Beaux-Arts Brass Quintet sleepte hij eveneens het Hoger Diploma kamermuziek in de wacht. Na zijn studies te Brussel vervolmaakte hij zich in de Staatliche Hochschule für Musik te Karlsruhe (D) in de klas van Prof. Reinhold Friedrich.

Steven is sinds 1995 als trompettist verbonden aan deFilharmonie en hij is docent Trompet en Hafabra-directie aan de School of Arts Koninklijk Conservatorium te Antwerpen en gastprofessor Kamermuziek aan de Musikhochschule in Frankfurt. Met het Orchestre des Champs-Elysées en het Collegium Vocale Gent is hij zeer actief op het gebied van de historische uitvoeringspraktijk. Verder werkte hij met dirigenten zoals C.Abbado, M.Tilson-Thomas, D.Harding, H.Wolf, P.Boulez, P.Herreweghe e.a. Hij wordt regelmatig gevraagd als dirigent bij deFilharmonie, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Symfonieorkest van Vlaanderen, het koperensemble van het Radio-Sinfonie-Orchester Frankfurt (hr-brass), het Hermes Ensemble, I Solisti del Vento, Belgian Brass en het Sinfonisches Blasorchester uit Mainz. In augustus 2014 maakte hij zijn dirigeerdebuut op het Lucerne Festival met het Lucerne Festival Orchestra Brass Ensemble in een programma met vrijwel uitsluitend eigen arrangementen.

Hij is artistiek leider van het Casino Brass Ensemble en Musical Director bij Festival Brass Band.

Als arrangeur doen vele ensembles en orkesten (World Brass, hr-brass, deFilharmonie, Brass of the Royal Concertgebouw Orchestra, Lucerne Festival Orchestra Brass Ensemble, Brass Ensemble of the Bayreuth Festspiele, Belgian Brass, I Solisti del Vento, Harmonieorkest Vooruit Harelbeke) een beroep op hem voor allerhande bewerkingen en transcripties. Het merendeel van zijn arrangementen zijn uitgeveven bij Hal Leonard, Sikorski en Golden River Music.

TICKETS BESTELLEN

€10, €5 (-19)

ZA 05.11.16 | 15.00TICKETS BESTELLEN

€ 10,00, € 5,00 (-19)SHARE ON