EN • NL
Ticketshop
<2020>
< >
GEANNULEERD – George Antheil, Igor Stravinsky,  Conlon Nancarrow e.a.

GEANNULEERD – George Antheil, Igor Stravinsky, Conlon Nancarrow e.a.

Onmogelijke muziek: composities speciaal gecomponeerd voor pianola of player piano

Onverwachte ANNULERING PIANOLAinPRIMETIME

Jammer genoeg zien we ons genoodzaakt de concerten op 1, 2 en 3 februari te annuleren. Een onverwacht en acuut technisch probleem met de luchtvochtigheid in combinatie met de huidige weersomstandigheden beïnvloedt het functioneren van de kwetsbare historische pianola’s. Omdat het risico op schade te groot is, hebben daarom alle betrokken partijen, met pijn in het hart, besloten de gevoeligheden van hetklavierinstrumentarium in acht te nemen. Historische instrumenten zijn immers decore businessvan AMUZ als muziekcentrum en dragen we na aan het hart.

Als u ticket heeft gekocht, worden deze tickets uiteraard terugbetaald. Kunt u ons viadit formulieralvast uw bankgegevens bezorgen? Voor meer info kunt u contact opnemen met de ticketbalie.

___________________________

Verschillende componisten zagen ongekende mogelijkheden in de pianola, omdat de beperking van tien of twintig vingers wegviel. U hoort werken van Igor Stravinsky, George Antheil, Paul Hindemith en Ernst Toch, Tom Johnson en Conlon Nancarrow (op de grote Bösendorfer-vleugel met geïntegreerd Ampico A-systeem uit de collectie van Jürgen Hocker) en speciaal voor pianola gearrangeerd werk van Marc-André Hamelin en John Williams (Aeolian 88-toons). Yvo Verschoor (directeur Geelvinck Pianola Museum) geeft duiding.

Uitvoerders
Jörg Borchardt, Yvo Verschoor & Max Lakeman, pianola
Programma
Muziek van G. Antheil, I. Stravinsky, C. Nancarrow, E. Toch, T. Johnson, M.A. Hamelin, P. Hindemith e.a.
In samenwerking met
Geelvinck Pianolamuseum Amsterdam, Nederlandse Pianola Sociëteit & Beatrix Hocker
ZA 02.02.19 | 21.00Cat. 1: € 24 / € 20
Cat. 2: € 20 / € 16SHARE ON