EN • NL
Ticketshop
<2020>
< >
Reinoud Van Mechelen & a nocte temporis

Reinoud Van Mechelen & a nocte temporis

Dumesny, le haute-contre de Lully

Tenor Reinoud Van Mechelen en zijn barokensemble A nocte temporis selecteerden de mooiste aria’s en instrumentale muziek uit de opera’s van Lully en tijdgenoten. Rode draad is de haute-contre (niet te verwarren met contratenor), een zeldzaam type hoge tenorstem. In het Frankrijk van de 17de en 18de eeuw kregen deze stemmen de hoofdrollen in de opera.

Zo ook Louis Gaulard Dumesny, die als kok werkte tot componist Jean-Baptiste Lully hem hoorde zingen en danig onder de indruk was van zijn stem. Hij stond voor het eerst op het podium in 1677 en kreeg vervolgens alle hoofdrollen in Lully’s opera’s. Hij was een uitstekend acteur met een krachtige stem, maar het meest straffe is toch wel dat hij nooit noten leerde lezen en alle rollen op het gehoor uit het hoofd moest leren.

Reinoud Van Mechelen is ook tot bijzondere verhalen in staat. ”Zijn heldere, hoge maar nooit schreeuwende tenor bezorgde hem een frisse blitzcarrière in de wereld van de barokmuziek”, schreef De Standaard (2017). Wordt ongetwijfeld nog vervolgd!

Uitvoerders
a nocte temporis | Reinoud Van Mechelen, haute-contre & artistieke leiding
Programma
Aria's en instrumentale intermezzi uit Franse barokopera’s van J.-B. Lully, M. Marais, P. Collasse, H. Desmarest & M.-A. Charpentier
In samenwerking met
Centre de Musique Baroque Versailles
Programmaboekje
Download het programmaboekje
VR 12.10.18 | 20.00
19.15 Inleiding door Frederic Delmotte


Cat. 1: € 36 / € 32
Cat. 2: € 32 / € 28SHARE ON