EN • NL
Ticketshop
<2020>
< >
Sweet memories of Beijing

Sweet memories of Beijing

Frascati Symphonic

Dit jaar mag Frascati Symphonic onze nieuwjaarswensen overmaken.

Het symfonisch orkest brengt o.l.v. dirigent Kris Stroobants een lichtvoetig concert met pareltjes uit de opera- en operettewereld, aangevuld met populaire composities van Grieg, Schumann en Mozart.

De Duits-Russische sopraanOlga Vilenskaianeemt ons mee op de tonen van haar stem. Ze is geen vreemde voor Frascati Symphonic. Het orkest begeleide haar al meermaals tijdens de vorige concerttournees door China, inclusief optredens in Beijing.
Olga werd geboren in Noginsk, Rusland als dochter van twee concertpianisten. Ze studeerde van 2004 tot 2006 muziekgeschiedenis, Russisch en Italiaans aan de Christian Albrechts Universiteit in Kiel, waarna na ze haar zangstudies opnam bij Penka Christova aan de Muziekhogeschool in Rostock. Ze vervolmaakte zich verder bij Prof. Christian de Bruyn en sloot in 2011 haar studies hier met succes af. In 2011 begon ze haar verdere studies master in opera bij Prof. Axel Everaert aan het Conservatorium Maastricht die ze in 2013 met vrucht afsloot.
Tenor Steven Brooks zal haar tegenhanger zijn, hij werd rond zijn vierde levensjaar gebeten door de muziekmicrobe, hij ging dan ook al vlug piano studeren. Op zijn twaalfde koos hij ervoor verder te studeren aan het Leuvense Lemmensinstituut, waar hij orgel als hoofdinstrument koos. Na deze studies met vrucht te hebben afgesloten begon hij zich toe te leggen op zijn stem, hiervoor trok hij naar het Koninklijk Conservatorium in Brussel en legde zich toe op Opera.
Hij begon zijn carriere als eerste tenor bij het Vlaams Radio Koor, trad op met Huelgas Ensemble en nam deel aan verschillende CD opnames. Momenteel woont hij in Londen waar hij als tenor deel uitmaakt van het Ensemble Cantabile en The London Quartet.

We beloven dat het een zinnenstrelend concert wordt waarbij de frisheid van het nieuwe jaar nog hoorbaar aanwezig zal zijn.

Programma:

Overture Der Freischütz C. M. von Weber

Carmen suite G. Bizet

Unaura Amorosa (from Cosi fan Tutte) W.A. Mozart

Beim schlafengehen from Four last songs R. Strauss

Jasmine Flower H. Fang

Dieser Anstand, so manierlich (Uhrenduett) J. Strauss

Pauze

Overture William Tell G.Rossini

I Love You, China Z. Qiufeng

Lippen schweigen, flustern geigen F. Lehar

Kaiserwalzer J. Strauss

Bring Him Home from Les Misérables C.M. Schönberg

Danzon no 2 A. Marques

Good news from Beijing M. Hongye

TICKETS: rotary.antwerpenoost@gmail.com

DI 08.12.15 | 20.00

SHARE ON