EN • NL
Ticketshop
<2020>
< >
Vier letzte Lieder: Ellen Vanherck

Vier letzte Lieder: Ellen Vanherck

Ellen Vanherck en Els Janssen

Ellen Vanherck, een masterstudente aan het Koninklijk Conservatorium te Antwerpen, zingt de Vier letzte Lieder van Richard Strauss en Quatre poèmes Hindous van Maurice Delage onder begeleiding van Els Janssen op piano. Chris Meulemans zorgt voor de beeldende kunst (www.chrismeulemans.be).

Ellen Vanherck (1993) is afkomstig uit een muzikale familie en is haar hele leven al gepassioneerd door muziek. Ze speelde piano en accordeon, maar zingen bleek uiteindelijk toch haar grootste passie en talent te zijn. En terecht, ze kreeg al meerdere malen complimentjes als She has a worldclass voice, een vibrato als champagne of Sopraan met een gouden stem te horen. In 2008 nam ze in de wedstrijd Dexia Classics de tweede prijs in ontvangst en leerde ze Iris Luypaers kennen. Ze werkte in het verleden een paar keer samen met Muziektheater Transparant, jongerenoperas onder leiding van regisseur Wouter van Looy. Zo zong ze in 2009 de eerste keer in de Singel te Antwerpen en in de Stadsschouwburg van Utrecht. In 2010 vertolkte ze in Antwerpen en de Stadsschouwburg van Brugge de rol van Messageira in Monteverdis Orfeo. In de zomer van 2012 vertolkte ze -ondanks haar jonge leeftijd- haar eerste hoofdrol in de opera Dido and Aeneas van Purcell in Antwerpen, Zeeland en Rotterdam. Ze volgde masterclasses bij grote namen als Roger Vignoles, Kelvin Grout en Christoph Prégardien. Ook versterkte ze afgelopen zomer het koor op het podium van de Munt met de eerste productie van seizoen 2015-2016: Donizettis: lElisire damore.
Verder organiseert ze één maal per jaar een solorecital in haar geboortedorp.
Ellen zal dit jaar afstuderen als Master klassieke zang aan het Koninklijk Conservatorium te Antwerpen met haar eindproject en thesisonderwerp de Vier letzte Lieder van Richard Strauss. Deze zullen uitgevoerd worden in Amuz te Antwerpen op 10 maart 2016 (20u00). In april en mei zingt ze de rol van Tweede Dame in Die Zauberflöte van Mozart met het Mechels kamerorkest onder leiding van Tom Van Den Eynde. Ze werd enkele weken geleden geselecteerd door het SWUK als laureate van 2015. Ze mag dankzij deze organisatie een CD opnemen en extra concerten zingen. Volgend jaar zou ze graag verder studeren in Londen en in 2018 waagt ze vastberaden haar kans voor de Koningin Elisabethwedstrijd.

DO 16.06.16 | 20.00standaard: € 12,00
studenten: € 10,00SHARE ON