EN • NL
Ticketshop
<2020>
< >
Vlad Weverbergh & Terra Nova Collective

Vlad Weverbergh & Terra Nova Collective

Coline Dutilleul mezzo sopraan

Programma

Peter Van Maldere: Sinfonia in D opus V/I
Wolfgang Amadeus Mozart: Concerto voor klarinet in A, KV622
Wolfgang Amadeus Mozart: Concert Arias

Tijdens de laatste maanden van zijn leven componeerde Mozart zijn heel bijzonder Klarinetconcerto, KV 622.Het werd zijn allerlaatste concerto, speciaal geschreven voor zijn boezemvriend Anton Stadler. Een concerto voor een pas uitgevonden zéér experimentele klarinet: de bassetklarinet, met een erg laag bereik, hiervoor voorzien van een systeem van duimkleppen vergelijkbaar met dat van de fagot.

Nieuwsgierig?
Klik hier: video Klara in de Singel 2018
De melodieën van dit meesterwerk werden zo bekend dat ze vandaag nog te horen zijn in film en popmuziek.

Vlad Weverbergh (historische) klarinet & basklarinet

Oprichter en artistiek leider van het Terra Nova Collective en gespecialiseerd in historische klarinetten en de moderne basklarinet.
Zijn focus ligt op het herontdekken en uitvoeren van vergeten componisten en partituren.
Vlad heeft een ruime discografie die het belangrijkste klarinetrepertoire omvat. Zijn discografie bevat ook een hele reeks trendsettende world première recordings. Deze oogsten veel bijval bij pers en publiek.
Rond deze onderwerpen geeft Vlad lecture recitals. Naast een lange ervaring als opnameleider is hij verder geregeld te gast, zowel als solist en chambrist bij diverse ensembles in binnen- en buitenland.
Als pedagoog doceert hij onder meer kamermuziek aan de Kunsthumaniora van Antwerpen en is hij als docent basklarinet verbonden aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen.

Coline Dutilleul Sopraan

https://www.operamusica.com/artist/coline-dutilleul/

Terra Nova Collective
Het Terra Nova Collective is meer dan een muziekensemble, maar verdiept zich ook door musicologisch onderzoek en het uitspitten van muziekbibliotheken en -archieven naar bekend en onbekend repertoire.
Het Terra Nova Collective werd in 2012 opgericht door Vlad Weverbergh. Vlad Weverbergh omringt zich met musici die hun sporen verdienden in oude muziekensembles als Anima Eterna, Les Muffatti, B’Rock, Les Agréments en andere.

Rotary Club Antwerpen-West besteedt de opbrengst van dit benefietconcert integraal aan een inclusief project voor anders valide kinderen.

DI 22.05.18 | 20.30€ 30,00 cat. 1 (groen)
€ 25,00 cat. 2 (rood)

Bestel uw tickets
via: online ticketshop
via: tickets@amuz.be
via: +32 3 292 36 80
of aan de balie van AMUZ enkel op dinsdag & donderdag van 13u00 tot 16u00

Indien u moeilijkheden ondervindt, stuur dan aub het gewenste aantal tickets en categorie naar herman.van.mol@scarlet.beSHARE ON