EN • NL
Ticketshop

Laus Polyphoniae 2009 | Cappella Sistina

De 16de editie van Laus Polyphoniae richt haar schijnwerpers op de pauselijke kapel in Rome: tijdens de middeleeuwen en renaissance een van de meest bloeiende muzikale centra van West-Europa. De rode loper wordt uitgerold voor enkele van de grootste namen uit de muziekgeschiedenis en er wordt gemusiceerd uit de meest vermaarde en rijkelijk verluchte handschriften van de renaissance.

Het festival zou zijn reputatie echter geen eer aandoen, mocht het niet ook een podium bieden aan minder canonieke programma’s. Wat dacht u bijvoorbeeld van Palestrina’s befaamde Missa Papae Marcelli, maar dan in een voor het hedendaags publiek ongehoorde versie? Of van de moderne wereldpremière van een recent ontdekt muziekmanuscript uit de 16de eeuw? Laus Polyphoniae 2009 heeft het allemaal.

Voor de eerste keer in de geschiedenis van het festival staat er zelfs een wereldcreatie op het programma: een Miserere van James MacMillan, geïnspireerd op het iconische werk van Gregorio Allegri. Philippe Herreweghe en de Solisten van het Collegium Vocale Gent treden aan als artists in residence en verzorgen drie concerten doorheen de festivalweek. Naar goede gewoonte is er ook een gevarieerd educatief aanbod. De laatste week van augustus biedt weer een wereld vol ontdekkingen!

Het festival vond plaats van 22 tot en met 30 augustus 2009 op diverse historische locaties in Antwerpen.

Raadpleeg het programmaboek hier.

2009

(Klik op de afbeelding)