EN • NL
Ticketshop

Laus Polyphoniae 2011 | Sons Portugueses

De 18de jaargang van Laus Polyphoniae leidt muziekliefhebbers naar Portugal. In een editie vol cantigas, vilancicos en cançoes gaan we op zoek naar de ziel van de Lusitaanse muziek uit de middeleeuwen, renaissance en vroegbarok. Steden als Lissabon, Porto en Évora geven hun muzikale bronnen prijs, terwijl topcomponisten als Manuel Cardoso en Duarte Lobo een plaats voor het voetlicht krijgen. U hoort muziek van Portugese koningen, maar ook van anonieme toondichters die in de plooien van de geschiedenis zijn verdwenen. Zij hullen het festivalprogramma in die unieke lieflijk-wrange, zuiders-melancholische tinten die het land van amor en saudade zozeer kenmerken.

Artist in residence van Laus Polyphoniae 2011 is La Colombina, een ensemble van vier bevlogen zangers die hun sporen reeds verdienden als solist. Het kwartet verzorgt drie concerten tijdens Laus Polyphoniae 2011, waarvan een met Daedalus Ensemble en een met Oltremontano. 

Ook Paul Van Nevel krijgt een prominente plaats binnen het festivalprogramma en opent voor de gelegenheid zijn eigen literaire café: een sfeervolle plek waar Van Nevel telkens met andere gasten in gesprek gaat over zijn liefde voor Portugal. Uiteraard kan op zo’n laatavondgesprek de fado niet ontbreken. Daarnaast brengt Huelgas Ensemble twee concerten, waaronder de succesvolle productie Tears of Lisbon.

Sons Portugueses start feestelijk met een groots opgezet concert rond het huwelijk van Filips de Goede en Isabella van Portugal. Deze spetterende openingsavond met Capilla Flamenca, More Maiorum en Mezzaluna wordt vormgegeven door modeontwerper Tim Van Steenbergen. Verder leidt AMUZ u langs een nieuwe route tijdens het IYAP-wandelconcert en presenteren we – voor het eerst in de geschiedenis van het festival – een concert speciaal voor baby’s, peuters en kleuters! Laus Polyphoniae 2011 wordt opnieuw een bruisend oudemuziekfestijn!

Het festival vond plaats van 20 tot en met 28 augustus 2011 op diverse historische locaties in Antwerpen.

Raadpleeg het programmaboek hier.

2011

(Klik op de afbeelding)