EN • NL
Ticketshop

Laus Polyphoniae 2015 | Petrus Alamire, Meerstemmigheid in beeld

De muziekhandschriften van Petrus Alamire behoren tot de mooiste verluchte manuscripten van de late middeleeuwen. Zij zijn niet alleen van kunsthistorisch belang, maar hebben ook een uitzonderlijke muziekhistorische waarde. De koorboeken bieden namelijk een uniek overzicht van de muziekproductie in de Lage Landen en Noord-Frankrijk. Ze bevatten zowel religieuze als profane muziek en het oeuvre van drie generaties componisten: van Johannes Ockeghem (1410-1497) en Johannes Regis (1425-1496), over Josquin des Prez (1450/1455-1521) en Pierre de la Rue (1452-1518) tot Jean Richafort (1480-1550) en Adriaan Willaert (1490-1562).

Laus Polyphoniae 2015 wekt de wereld van Petrus Alamire tot leven met meer dan honderd muzikale activiteiten op verschillende locaties in de historische stad. Meesterwerken die sinds eeuwen onder het stof lagen, krijgt u tijdens wereldpremières opnieuw te horen. Ga gedurende twaalf dagen op muzikale ontdekkingsreis tijdens wandelingen, lunch- en avondconcerten en nocturnes. Verdiep u in de wereld van de polyfonie met topensembles uit Europa en van frisse oogst uit de Verenigde Staten, tijdens de workshops van het International Petrus Alamire Lab en open lecture-performances door een schare aan internationale specialisten. Bij een tentoonstellingsbezoek in de Antwerpse Kathedraal ontdekt u de klinkende en beeldende schoonheid van originele verluchte Alamire-manuscripten naast werk van Vlaamse Primitieven. Laus Polyphoniae, hét zomerfestival dat muziek van 500 jaar geleden onthult in een samenspel van klank en beeld.

Het festival vond plaats  van woensdag 19 tot en met zondag 30 augustus 2015 op diverse historische locaties in Antwerpen.

U kan het programmaboek hier raadplegen.

2015

(Klik op de afbeelding)

De tentoonstelling Petrus Alamire, Meerstemmigheid in beeld liep van woensdag 19 augustus tot en met woensdag 25 november in de Antwerpse Kathedraal. Meer informatie over de tentoonstelling kan u hier terugvinden.