EN • NL
Ticketshop

Laus Polyphoniae 2020 Polyphony connects

De eerste namen

Deze zomer gaat Laus Polyphoniae 2020 online! Verwacht u tien dagen lang aan een boeiende combinatie van live uitgezonden concerten met topmusici en exclusieve opnamen van memorabele uitvoeringen, speciaal voor u gemaakte documentaires, introducties, herinneringen, een internationale summerschool, een educatieve muziekvakantie voor de jongsten en een lezingenreeks. Zoals u dat van ons gewoon bent: een sterke inhoudelijke omkadering, dit jaar COVID-proof.

Geen zomer zonder u & geen zomer zonder polyfonie!
Anonymous 4 – Canto Coronato – Capilla Flamenca – Cappella Pratensis – Collegium Vocale – Huelgas Ensemble- Mezzaluna – Sette Voci – Sollazzo Ensemble – Stile Antico – The Sixteen

Connecteer & meld u aan via www.polyphonyconnects.com
Na registratie bent u onze persoonlijke gast met een virtuele plek op de eerste rij en toegang tot informatie voor en achter de schermen. Bovendien ontvangt u exclusief een gloednieuw programmaboek (zolang de voorraad strekt: in België aan huis geleverd, elders gratis digitaal of mits betaling van verzendkosten). Polyphony connects is een gratis festival, tickets kopen hoeft dus niet. 

Klik op de afbeelding om de kaart in pdf te openen, downloaden en verder te verspreiden:

Laus Polyphoniae 2020 Polyphony connects

Laus Polyphoniae 2020 Polyphony connects is de nieuwe wending die AMUZ (Festival van Vlaanderen Antwerpen) geeft aan het internationale oudemuziekfestival van deze zomer: een online festival als veerkrachtig en creatief antwoord op de situatie van vandaag.

Hoewel fysiek samenkomen in festivalcontext deze zomer niet mogelijk is, gelooft AMUZ heel sterk in de kracht van muziek. Liefde, verdriet, hoop en afscheid: ze vormen al eeuwen de aanleiding tot sublieme composities. Laus Polyphoniae 2020 Polyphony connects wil op een alternatieve wijze musici en luisteraars, jong en oud wereldwijd connecteren, inspireren, verlichten en verstrooien. De 27ste festivaleditie zal van vrijdag 21 tot en met zondag 30 augustus een met zorg uitgekozen selectie online activiteiten aanbieden. Meer nieuws daarover zullen we publiceren op onze website, op onze Facebookpagina en in onze nieuwsbrieven. 

Niets kan een live-uitvoering in AMUZ of elders in de historische stad Antwerpen vervangen, maar de veiligheid van onze festivalbezoekers, vrijwilligers en medewerkers en de talrijke (internationale) musici komen vandaag op de eerste plaats.

Partners

Polyphony connects is een nauwe samenwerking tussen AMUZ (Festival van Vlaanderen Antwerpen) en Alamire Foundation (KU Leuven) i.s.m. onze mediapartner Klara/VRT, onze educatieve partners Musica en Davidsfonds en onze subsidiënten de Stad Antwerpen en Vlaanderen.

Laus Polyphoniae 2021 en 2022 

Het programma dat werd samengesteld voor de editie onder de noemer CONTRAPUNT van het leven zal in zijn totaliteit verplaatst worden naar 2022 (19-28 augustus). Wat maakt dat dag op dag dezelfde concerten, dezelfde uitvoerders, dezelfde programma’s zullen klinken, maar dan twee jaar later. Volgend jaar eert Laus Polyphoniae immers de 500ste sterfdag van een van de grootste Franco-Vlaamse polyfonisten, Josquin des Prez.