EN • NL
Ticketshop

Tarieven, reducties & voordeelformules

TARIEVEN
Elke concertpagina vermeldt de standaard- en reductieprijzen, exclusief eventuele reservatie- of verzendkosten. Op het bestelformulier vindt u een overzicht van alle ticket- en abonnementsprijzen. In de brochure en op het bestelformulier vallen (druk)fouten niet volledig uit te sluiten. AMUZ spant zich in om eventuele fouten zo snel mogelijk recht te zetten. De vermeldingen op de website hebben voorrang op de gedrukte brochure.

TERUGNAME TICKETS
Tickets kunnen geruild worden tot 7 dagen voor het concert waarvoor ze werden gekocht. Dit kan enkel binnen het huidige concertseizoen. Hiervoor worden € 2 transactiekosten aangerekend per geruild ticket. Ruilen kan enkel tijdens de reguliere openingsuren van de ticketbalie: dinsdag & donderdag, 13.00 – 16.00 uur. Tickets worden niet terugbetaald, dit geldt ook voor niet-gebruikte tickets. Er wordt geen cadeaubon in ruil gegeven.  Als u tickets ruilt die in een abonnement werden aangekocht, geniet u de abonnementskorting niet opnieuw. Voor de nieuwe tickets wordt de normale prijs aangerekend.

REDUCTIES
AMUZ werkt steeds met genummerde zitplaatsen, tenzij anders vermeld. Genummerde zaalopstellingen hebben meestal twee prijscategorieën. Binnen elke categorie geldt een reductietarief voor -26/65+, lerarenkaart, Davidsfonds Cultuurkaart, lidmaatschap Herita  en groepen vanaf 10 personen. Kaarten die recht geven op reductie moeten worden getoond bij de ticketcontrole. Wie jonger is dan 19 jaar, betaalt slechts € 5 per ticket. Wie studeert aan een Antwerpse hogeschool of universiteit, kan gebruikmaken van de cultuurcheque.

A-kaarthouders met een kansentarief (VT-statuut)
AMUZ is een open huis en wil iedereen de kans geven om te genieten van en te participeren in cultuur, ongeacht zijn culturele of maatschappelijke achtergrond. Daarom biedt AMUZ een bijzondere korting aan A-kaarthouders met een kansentarief. Deze korting is enkel geldig op AMUZ-concerten.

– Tickets voor AMUZ-concerten kunnen vanaf 1 maand voor het desbetreffende concert worden gereserveerd en kosten € 4 (*).
– Kinderen van personen met een kansentarief betalen € 16 (*) voor een reeks van vier sessies Klankenbad.
– Reserveren kan via de ticketbalie van AMUZ, Kammenstraat 81, 2000 Antwerpen, DI & DO 13.00-16.00 uur. Online reserveren is niet mogelijk. 
– Meer info: https://www.antwerpen.be/nl/overzicht/a-kaart/a-kaart-met-kansentarief

(*) De plaatsen zijn beperkt.

VOORDEELFORMULES

AMUZ-intro
Het jongerenabonnement AMUZ-intro laat jongeren t.e.m. 26 jaar proeven van de seizoensconcerten. Een kaart kost € 25 en biedt de mogelijkheid 5 concerten naar keuze bij te wonen. AMUZ-intro is strikt persoonlijk en enkel geldig voor één seizoen. 

A-kaart
De A-kaart is de spaar- en voordeelkaart van de stad Antwerpen. Met uw A-kaart kan u in AMUZ een punt sparen bij deelname aan een activiteit. Tien punten geven recht op een korting van € 2 op een AMUZ-concert. Tijdelijke acties worden aangekondigd via de nieuwsbrief van de A-kaart. Voor € 3 heeft u al een A-kaart. U kan de kaart op verschillende locaties in de stad aankopen, ook in AMUZ. Surf naar a-kaart.antwerpen.be voor alle informatie.

Cultuurcheques Gate15
Op 30 juni vliegen de laatste sets cultuurcheques over de digitale toonbank, de cheques houden op met bestaan. Maar niet getreurd! Antwerpen blijft een bruisende cultuurstad en ook het volgende academiejaar staat jouw hogeschool of unief opnieuw klaar om je wegwijs te maken met een eigen aanbod aan cultuuractiviteiten: expo’s & optredens op en naast de campus, kortingen voor culturele groepsactiviteiten en veel meer. Een up-to-date overzicht vind je hier https://www.gate15.be/nl/content/cultuur  Cultuurcheques aangekocht tem 30 juni 2019 kan je nog verzilveren tot en met 31 augustus 2019 bij de deelnemende cultuurhuizen.

Cultuur(shock)cheque
Middelbare scholieren vanaf 15 jaar die naar school gaan in het district Antwerpen of Borgerhout kunnen voordelig naar voorstellingen in de Antwerpse cultuurhuizen dankzij de cultuurcheques voor scholieren. Voor maar 5 euro koop je op het secretariaat van je school een boekje met drie cultuurcheques die je kan inruilen bij alle Antwerpse cultuurhuizen. De cultuurcheques zijn te koop in de deelnemende middelbare scholen van de districten Antwerpen en Borgerhout. Informeer op het secretariaat of jouw school ook deelneemt. Meer info