EN • NL
Ticketshop

1618 | BEFORE & BEYOND

2018 wordt een bijzonder jaar voor AMUZ. In de zomer blaast Laus Polyphoniae, het festival gewijd aan de muziek van de middeleeuwen en de renaissance, 25 kaarsjes uit. In het najaar van 2018 richt AMUZ zijn pijlen op de barokmuziek in het kader van Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert. De spil voor de muzikale activiteiten is 1618, het jaar waarin de Sint Augustinuskerk in de Kammenstraat werd geopend. In de muziek van die tijd bestonden diverse stijlen naast elkaar: de oude polyfonie en de nieuwe barokke monodie.

Laus Polyphoniae presenteert de muziek van vóór 1618: van bovenaardse gregoriaanse gezangen tot somptueuze meerstemmigheid. De nieuwe muziekstijlen en -genres van de barok komen dan weer rijkelijk aan bod in het najaar: wereldlijke opera, religieuze cantaten, instrumentale muziek ... Liefhebbers van deze periode worden op hun wenken bediend.

AMUZ krijgt bovendien een nieuw kleedje. Vierhonderd jaar na de inhuldiging van de Sint-Augustinuskerk maakt Jan Fabre een kunstinstallatie die een verrassend accent toevoegt aan het historische patrimonium.

16 augustus - 16 december 2018

Meer lezen over:
1618 | BEFORE & BEYOND
Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert
Jan Fabre in AMUZ
Een historische kerk als concertzaal: 400 jaar Sint-Augustinuskerk
Sint-Augustinuskerk en AMUZ: het boek
25 jaar Laus Polyphoniae