EN • NL
Ticketshop

Educatie voor gevorderde musici

Cappella Pratensis summerschool 2019: Muziek aan het Bourgondische hof

De jaarlijkse summerschool rond polyfonie duikt in het koorboek van de Bourgondische hofkapel (Br 5557) en het koorboek van Philips de Schone (Br 9126). Het wordt een masterclass voor zangers waarin werken van de grootste 15de- en 16de-eeuwse polyfonisten aan bod komen: muziek van Du Fay, Ockeghem, Regis, Busnoys, Weerbeke, maar ook chansons van Ockeghem, Binchois en Hayne. De deelnemers gaan aan de slag met deze prachtige muziek en vertolken rechtstreeks uit de originele bronnen.

Stratton Bull, Andrew Hallock en Pieter Stas van Cappella Pratensis begeleiden de zangsessies. Gastdocent Valerie Horst geeft bijkomende sessies rond de kunst van de mensurale notatie. Voor de masterclass wordt opnieuw gewerkt in twee groepen: enerzijds conservatoriumstudenten en startende professionals, anderzijds gevorderde amateurs.

DOCENTEN
Stratton Bull, Andrew Hallock & Pieter Stas (Cappella Pratensis) | Notatiesessies door Valerie Horst

DATA
Summerschool: maandag 19 t.e.m. zondag 25.08.19
Slotconcert: zondag 25.08.19, 11.00

LOCATIE
Slotconcert: Kapel KU Leuven, Campus Carolus, Korte Nieuwstraat 33, Antwerpen

PRIJS
Slotconcert: gratis, reserveren niet mogelijk

INFO & INSCHRIJVINGEN
Meer informatie over selectie en inschrijvingen via www.musica.be
Inschrijvingsdeadline: 01.04.2019

IN SAMENWERKING MET
Cappella Pratensis & Musica, impulscentrum voor muziek

__________________________________________

International Young Artist’s Presentation 2019

De International Young Artist’s Presentation (IYAP) geeft jonge vocale en instrumentale artiesten en ensembles een duwtje in de rug op de internationale muziekscene. De geselecteerde artiesten en ensembles worden intensief begeleid en gecoacht door een of meerdere internationale topartiesten. Bovendien krijgen ze een podium tijdens Laus Polyphoniae in Antwerpen en krijgen ze de kans zich te presenteren aan een comité met vertegenwoordigers uit de internationale muziekwereld. De coaching en de concerten zijn voor de deelnemende artiesten en ensembles gratis. De International Young Artist’s Presentation wil op deze manier jonge musici aanmoedigen en hen bekendmaken binnen de internationale muziekscene. Nadien worden deze artiesten en ensembles verder gepromoot.

DOCENTEN
Peter Van Heyghen (Les Muffatti) & Raquel Andueza (La Galanía)

DATA
Coaching: dinsdag 13 t.e.m. vrijdag 16.08.19
Concertwandeling: zaterdag 17 en zondag 18.08.19, 10.00 (dagvullend programma)

LOCATIE
Concertwandeling: vertreklocatie CC De Kern, Kern 18, 2610 Wilrijk

PRIJS
Concertwandeling: € 20 / €16

INFO & INSCHRIJVINGEN
Meer informatie over selectie en inschrijvingen via www.musica.be
Inschrijvingsdeadline: 01.03.2019

IN SAMENWERKING MET
Musica, impulscentrum voor muziek

__________________________________________

The Times & The Times Academy 2020

Jonge componisten tussen 12 en 20 jaar krijgen de kans om hun composities te laten uitvoeren door professionele musici op het podium van AMUZ. De meest interessante werken die werden ingezonden, worden tijdens dit slotconcert uitgevoerd door HERMESensemble. Kent u jong componistentalent tussen 12 en 20 jaar? Alle informatie en de deelnemings- en inschrijvingsvoorwaarden vindt u op www.hermesensemble.be. Naast The Times zetten HERMESensemble, AMUZ, De Veerman en Musica een apart ontwikkelingstraject op voor jonge componisten die zich bekwamen aan een conservatorium, onder de naam The Times Academy. Dit is een ontwerpstudio en cocreatietraject waarbij in intensieve samenwerking met de muzikanten van HERMESensemble en componist Wim Henderickx een nieuwe compositie vorm krijgt. 

INFO & INSCHRIJVINGEN
www.hermesensemble.be

CONCERT
Zaterdag 07.03.20, 15.00 The Times Academy
Zondag 08.03.20, 15.00 The Times

LOCATIE
AMUZ

TICKETS
€ 10 / € 5 (-19)

IN SAMENWERKING MET
HERMESensemble, De Veerman & Musica