EN • NL
Ticketshop

Educatie voor gevorderde musici

Summerschool: Muziek aan het Bourgondische Hof

In 2019 zet Laus Polyphoniae (Festival van Vlaanderen Antwerpen) Maria van Bourgondië centraal. De jaarlijkse Summerschool rond polyfonie duikt daarom in KBR MS 5557 (koorboek van de hofkapel) en KBR MS 9126 (koorboek van Philips de Schone). Het wordt een masterclass voor zangers waar werken van de grootste 15de en 16de eeuwse polyfonisten aan bod komen: muziek van Du Fay, Ockeghem, Regis, Busnoys, Weerbeke, maar ook chansons van Ockeghem, Binchois en Hayne.  We gaan aan de slag met deze prachtige muziek en vertolken rechtstreeks uit de originele bronnen.

Stratton Bull, Andrew Hallock en Pieter Stas van Cappella Pratensis begeleiden de zangsessies. Gastdocent Valerie Horst geeft bijkomende sessies rond de kunst van de mensurale notatie.

De masterclass wordt opnieuw opgedeeld in 2 groepen: enerzijds conservatoriumstudenten en startende professionals, anderzijds gevorderde amateurs.

Data
Inschrijving: tot 1 april 2019
Selectie: 3 mei 2019
Summerschool: maandag 19 tot en met zondag 25 augustus 2019
Slotconcert: zondag 25 augustus om 11 uur

Docenten
Stratton Bull, Pieter Stas en Andrew Hallock van de Cappella Pratensis.
Notatiesessies door Valerie Horst.

Doelgroep 
De masterclass is bedoeld voor professionele en pre-professionele zangers (groep 1) en gevorderde amateurs (groep 2).

Kostprijs
235 euro
De prijs is incl. een selectie van 5 concerttickets voor Laus Polyphoniae. Accommodatie is niet inbegrepen, maar beschikbaar in elke prijscategorie (er is een uitstekende jeugdherberg vlakbij, gastgezinnen en een brede keuze aan hotels).

Locatie
Elzenveld, Lange Gasthuisstraat 45, 2000 Antwerpen

Selectie
Professionele en pre-professionele zangers (groep 1) worden geselecteerd op basis van een CV, een audio- of video-opname en een aanbevelingsbrief. Gevorderde amateurs (groep 2) worden geselecteerd op basis van een curriculum vitae en stembereik.
Inschrijven kan tot 1 april via deze link. De selectie wordt op 3 mei 2019 bekendgemaakt.

In samenwerking met
Musica, Impulscentrum voor Muziek & Cappella Pratensis

__________________________________________

International Young Artist’s Presentation 2019

De International Young Artist’s Presentation (IYAP) geeft jonge vocale en instrumentale artiesten en ensembles een duwtje in de rug op de internationale muziekscene. De geselecteerde artiesten en ensembles worden intensief begeleid en gecoacht door een of meerdere internationale topartiesten. Bovendien krijgen ze een  podium tijdens Laus Polyphoniae in Antwerpen en krijgen ze de kans zich te presenteren aan een comité met vertegenwoordigers uit de internationale muziekwereld. De coaching en de concerten zijn voor de deelnemende artiesten en ensembles gratis. De International Young Artist’s Presentation wil op deze manier jonge musici aanmoedigen en hen bekendmaken binnen de internationale muziekscene. Nadien worden deze artiesten en ensembles verder gepromoot.

Docenten
Peter Van Heyghen (Les Muffatti) & Raquel Andueza (La Galanía)

Data
Coaching: woensdag 14.08.19 t.e.m. vrijdag 16.08.198
Concertwandeling: zaterdag 17.08.19 & zondag 18.08.19, 10.00 - 17.00

Locatie
Concertwandeling: vertreklocatie CC De Kern, Kern 18, 2610 Wilrijk

In samenwerking met
Musica, Impulscentrum voor Muziek