EN • NL
Ticketshop

Educatie voor gevorderde musici

Cappella Pratensis summerschool 2017 (afgelopen)
OMNIUM BONORUM PLENA – DE POLYFONE TRADITIE VAN HET 15DE-EEUWSE CAMBRAI

Toen de Lage Landen in de 15de eeuw de voedingsbodem vormden voor polyfonie, was Cambrai het middelpunt, met een muzikale traditie waarop kathedralen en adellijke hoven uit heel Europa jaloers konden zijn. De lijst van componisten verbonden aan de kathedraal van Cambrai leest als een ‘wie is wie’ van de muzikale grootmeesters uit die tijd, onder wie Du Fay, Ockeghem, Tinctoris, Agricola en Obrecht. Dankzij meerdere overgeleverde bronnen bezitten we een schatkist aan repertoire verbonden met de stad. Tijdens deze summerschool worden gevorderde amateurs en preprofessionele muzikanten een week lang gecoacht door internationale experten. Samen werken ze rond 15de-eeuwse polyfonie waarbij het musiceren vanuit de historische bronnen centraal staat. Op het einde van de week presenteren de deelnemers hun resultaten aan het publiek.

DOCENTEN
Stratton Bull, Pieter Stas en Andrew Hallock (Cappella Pratensis) | Bijkomende workshops door Niels Berentsen en Valerie Horst

DATA
Coachings: maandag 21.08.17 t.e.m. zondag 27.08.17 | Toonmoment: zondag 27.08.17, 11.00

LOCATIE
Coaching: Elzenveld, Lange Gasthuisstraat 45, Antwerpen | Toonmoment: Kapel KU Leuven, Campus Carolus, Korte Nieuwstraat 33, Antwerpen

PRIJS
€ 225, inclusief 5 tickets (1ste categorie) voor Laus Polyphoniae
maandag 21.08, 13.00 – Ensemble Leones
dinsdag 22.08, 20.00 – Vox Luminis
woensdag 23.08, 13.00 – Marc Vanscheeuwijck (lezing)
donderdag 24.08, 20.00 – Contrapunctus
vrijdag 25.08, 13.00 – Cinquecento

INFO & INSCHRIJVINGEN
Meer informatie over selectie en inschrijvingen via Musica
Inschrijvingsdeadline: 1 april 2017

IN SAMENWERKING MET
Cappella Pratensis & Musica, Impulscentrum voor Muziek

_________________________________________________

International Young Artist’s Presentation 2017 (afgelopen)

De International Young Artist’s Presentation (IYAP) geeft jonge vocale en instrumentale artiesten en ensembles een duwtje in de rug op de internationale muziekscene. De geselecteerde artiesten en ensembles worden intensief begeleid en gecoacht door een of meerdere internationale topartiesten. Bovendien krijgen ze een podium tijdens Laus Polyphoniae in Antwerpen en krijgen ze de kans zich te presenteren aan een comité met vertegenwoordigers uit de internationale muziekwereld. De coaching en de concerten zijn voor de deelnemende artiesten en ensembles gratis. De International Young Artist’s Presentation wil op deze manier jonge musici aanmoedigen en hen bekendmaken binnen de internationale muziekscene. Nadien worden deze artiesten en ensembles verder gepromoot.

COACHES
Peter Van Heyghen (Les Muffatti) & Raquel Andueza (La Galanía)

DATA
Coaching: woensdag 16.08.17 t.e.m. vrijdag 18.08.17
Concertwandeling: zaterdag 19.08.17 & zondag 20.08.17, 10.00 (dagvullend programma)

LOCATIE
Concertwandeling: vertreklocatie Cultureel Centrum Berchem, Driekoningenstraat 126, Berchem

IN SAMENWERKING MET
International Young Artist's Presentation is een project van Musica, Impulscentrum voor Muziek, gerealiseerd in samenwerking met AMUZ (Festival van Vlaanderen-Antwerpen).