EN • NL
Ticketshop

Kinderen en jongeren

WORKSHOP

Kunstendag voor  kinderen

Zangworkshop voor kinderen en hun ouders (alle leeftijden toegelaten) 

Zingen in een groep maakt niet alleen gelukkig, het is ook nog eens gezond. Wanneer men zingt, komen er endorfinen vrij. Deze stoffen werken pijnstillend en zorgen voor een geluksgevoel. Zingen werkt ontspannend én u krijgt er energie van. AMUZ nodigt kinderen met hun ouders uit om samen te komen zingen tijdens deze workshop. Er is geen voorkennis vereist, iedereen is welkom! De workshop wordt gegeven door Tom Johnson, met de medewerking van het Vlaams Radiokoor. Johnson is een jonge, bevlogen koordirigent van meerdere kinderkoren, die u ook kan kennen van het VRT-programma In koor. Met zijn enthousiasme krijgt hij zonder twijfel u en uw hele kroost aan het zingen.

DOCENT
Tom Johnson, zangcoach

DATA
17.11.19, 14.00-16.30 (Er wordt een pauze voorzien.)

DEELNEMERS
We adviseren 6+ gezien de duur van de workshop, maar alle leeftijden zijn toegelaten. De workshop is voor (groot)ouders of andere volwassenen en hun (klein)kinderen samen.

LOCATIE
AMUZ

PRIJS
Gratis, maar vooraf reserveren is noodzakelijk via deze link. Als er op de dag zelf nog extra personen willen meekomen, is dit vanzelfsprekend geen enkel probleem.

IN SAMENWERKING MET
Kunstendag voor kinderen, Vlaams Radiokoor & Koor en Stem

____________________________

VOOR DE KLEINSTEN

Klankenbad
Muzikale dialogen voor baby's en peuters 

De mens vertoont de grootste aanleg voor muziek in zijn vroegste kindertijd. Het is dan ook heerlijk om met baby’s en peuters eenvoudige liedjes te zingen en te experimenteren met ritme en geluid. In de foyer van AMUZ kan u uw kindje tijdens vier korte sessies laten kennismaken met muzikaliteit.

Klankenbad is gebaseerd op Music Learning Theory van de gereputeerde pedagoog Edwin E. Gordon, die stelt dat muzikaliteit op dezelfde manier wordt verworven als taal. Gordons theorie toont aan dat op zeer jonge leeftijd in contact komen met muziek een grote invloed heeft op de toekomstige muzikale ontwikkeling. Heel nuttig dus om uw kind te stimuleren en spelenderwijze in contact te brengen met muziek, maar bovenal ook bijzonder plezierig voor ouder en kind!

Er wordt gewerkt met drie leeftijdscategorieën. Baby’s worden gestimuleerd in hun eigen muzikale gebrabbel. Peuters gaan aan de slag met melodie, ritme en beweging. Als ouder of begeleider ontdekt u hoe u ook thuis met uw kindje muziek kan maken.

VOORJAAR 2020

Reeks 2 voor baby's en peuters: zaterdag 15.02.20, 29.02.20, 14.03.20, 28.03.20

  • 9.00: baby's & peuters van 0 tot 18 maanden - VOLZET
  • 10.00: peuters van 18 tot 24 maanden - VOLZET
  • 11.00: peuters van 24 maanden tot ze naar de onthaalklas of 1ste kleuterklas gaan - VOLZET

Inschrijvingsformulier

Reeks 3 voor baby's en peuters: zaterdag 16.05.20, 30.05.20, 13.06.20, 27.06.20

  • 9.00: baby's & peuters van 0 tot 18 maanden - VOLZET
  • 10.00: peuters van 18 tot 24 maanden
  • 11.00: peuters van 24 maanden tot ze naar de onthaalklas of 1ste kleuterklas gaan - VOLZET

Inschrijvingsformulier

LOCATIE: AMUZ

TICKETS: € 40 voor een reeks van 4 sessies, reservaties via AMUZ (maximaal 2 volwassenen per ingeschreven kind)

INSCHRIJVING: via het online inschrijvingsformulier. Opgelet: per reeks is er een apart inschrijvingsformulier. 

IN SAMENWERKING MET: Musica, Impulscentrum voor muziek

____________________________

JONGE COMPONISTEN
The Times & The Times Academy 2020

Jonge componisten tussen 12 en 20 jaar krijgen de kans om hun composities te laten uitvoeren door professionele musici op het podium van AMUZ. De meest interessante werken die werden ingezonden, worden tijdens dit slotconcert uitgevoerd door HERMESensemble. Kent u jong componistentalent tussen 12 en 20 jaar? Alle informatie en de deelnemings- en inschrijvingsvoorwaarden vindt u op www.hermesensemble.be. Naast The Times zetten HERMESensemble, AMUZ, De Veerman en Musica een apart ontwikkelingstraject op voor jonge componisten die zich bekwamen aan een conservatorium, onder de naam The Times Academy. Dit is een ontwerpstudio en cocreatietraject waarbij in intensieve samenwerking met de muzikanten van HERMESensemble en componist Wim Henderickx een nieuwe compositie vorm krijgt. 

INFO & INSCHRIJVINGEN
www.hermesensemble.be

CONCERT
Zaterdag 07.03.20, 15.00 The Times Academy
Zondag 08.03.20, 15.00 The Times

LOCATIE
AMUZ

TICKETS
€ 10 / € 5 (-19)

IN SAMENWERKING MET
HERMESensemble, De Veerman & Musica

____________________________

Informatie over de nieuwe familievoorstellingen tijdens Laus Polyphoniae 2020 vindt u hier terug vanaf maart 2020.

FAMILIEVOORSTELLING augustus '19

Theater De Spiegel
Niet drummen


Niet drummen is een beeldend concert vol aanstekelijke ritmische muziek en verwonderlijk figurenspel. Knikkers, bollen, ballen, drumvellen, trommels, water … Een magische tocht door een merkwaardig decor. Een schaduwbeeldkunstenaar, een fluitist-saxofonist en een percussionist nemen heel jonge kinderen en hun (groot)ouders mee op een ontdekkingstocht van klanken, geluidjes, muziek en ritmen. Jong en oud, klein en groot genieten van een rock ‘n roll en poëzie. Theater De Spiegel heeft met Niet drummen al 3 awards en 1 speciale erkenning in de wacht gesleept.

UITVOERDERS
Nicolas Ankoudinoff, saxofoon & fluit | Joeri Wens, percussie | Wim Van De Vyver, decor | Lies Maréchal, kostuums | Alain Ongenaet, beeldmanipulatie | Karel Van Ransbeeck, concept, regie & artistieke leiding

DATA
Zaterdag 24.08.19 en zondag 25.08.19, 11.00 & 15.00
Duur voorstelling: 45 minuten

LOCATIE
HETPALEIS

PRIJS
€ 10 / € 5 (-19 jaar)

____________________________

Informatie over de nieuwe muziekvakantie tijdens Laus Polyphoniae 2020 vindt u hier terug vanaf maart 2020.

MUZIEKVAKANTIE

Musicadentes
Muziekvakantie tijdens Laus Polyphoniae '19

Hou jij ook van toeval? Of speel je liever op zeker? Wellicht een beetje van de twee. Dat was niet anders voor Maria van Bourgondië. Woensdag 6 maart 1482 leek ook voor haar een nieuwe leuke dag. Het plan: een valkenjacht te paard, in het Woud van Wijnendale. Bij een sprong over een gracht, struikelde het paard. Maria, vorstin der Nederlanden, kwam ten val. Het paard viel op haar. Enkele weken later overleed zij aan haar verwondingen. Kleine beslissingen, beetje toeval, grote gevolgen. Maar de dingen lopen niet altijd slecht af. Op jacht naar muzikale ideeën? Een andersoortig avontuur. Hou je meer van dansen? Vallen als kunst. Een schilderij van Hans Memling? Wat valt er op? Naast muziek van Du Fay en Ockeghem is ook Toeval van harte welkom. Welke ideeën vallen ons in de schoot? Wanneer spelen we op zeker? Val jij ook voor deze muziekvakantie? Zet er je tanden in. Cadentes betekent ‘zij die vallen’... in dit geval voor muziek. Er zijn drie leeftijdsgroepen: 6-9 jaar, 10-12 jaar, 13 14 jaar, met of zonder muzikale voorkennis. Wie een instrument bespeelt, kan dit meebrengen. Alle instrumenten zijn welkom!

DOCENTEN
Jacqueline Hamelink, Assunta Mandaglio & Benjamin Müller

DATA
Muziekvakantie: maandag 19.08.19 tot vrijdag 23.08.19, elke dag van 9.30 tot 16.30 uur. Er is opvang van 9 tot 17 uur.
Toonmoment: vrijdag 23.08.19, 16.00

LOCATIE
Sint-Lutgardisschool, Maarschalk Gerardstraat 18, Antwerpen

PRIJS
€ 125

INFO & INSCHRIJVINGEN
www. musica.be

IN SAMENWERKING MET
Musica, impulscentrum voor muziek