EN • NL
Ticketshop

Laus Polyphoniae

Laus Polyphoniae 2019: 16 - 25 augustus

MARIA VAN BOURGONDIË (1457-1482) & HET BOURGONDISCHE HOF

Maria van Bourgondië was in de late middeleeuwen een van de machtigste vrouwen van West-Europa. Toen de vorstin van de Nederlanden in 1477 als twintigjarige aan de macht kwam, stond haar geen gemakkelijke taak te wachten. Haar oorlogszuchtige vader Karel de Stoute had haar opgezadeld met een lege staatskas, vijandig gezinde buurlanden en binnenlandse opstanden. Dankzij haar diplomatische aanpak kon de jonge vrouw alvast in Vlaanderen de gemoederen bedaren. Door haar huwelijk met Maximiliaan van Oostenrijk werd het huis van Bourgondië verbonden aan dat van het machtige Habsburg. Helaas was Maria geen gunstig lot beschoren. Door een ongelukkige val van haar paard tijdens een valkenjacht overleed zij in 1482. Ze was pas 25 jaar.

De 26ste editie van Laus Polyphoniae belicht het bloeiende culturele leven ten tijde van Maria van Bourgondië. Haar lievelingsstad Brugge was niet alleen een economisch, maar ook een artistiek centrum. We kijken ook even buiten de grenzen van het Bourgondische rijk naar wat er muzikaal leefde in Italië, Engeland, Oostenrijk en zelfs Litouwen.

Tijdens het zomerfestival zal zowel wereldlijke als religieuze muziek te horen zijn, gebracht door binnen- en buitenlandse ensembles. Zoals gebruikelijk bieden we ook een podium aan aanstormend talent dankzij de alomgewaardeerde IYAP-wandelingen. Educatieve activiteiten voor jong en oud bieden meer inzicht in de leefwereld van Maria van Bourgondië, zoals de Musica-muziekvakantie, de summerschool voor gevorderde musici en de lezingen in samenwerking met het Davidsfonds.

Antwerpen wordt komende zomer opnieuw het trefpunt voor wie houdt van polyfonie, uitgevoerd in de mooiste ruimten van de stad: AMUZ, de historische kerken van de binnenstad en het Rubenshuis. Van harte welkom!

_________________

Tickets en abonnementen voor Laus Polyphoniae 2019 kunnen worden gekocht vanaf zaterdag 2 maart 2019 om 9 uur. Dit kan online of aan de ticketbalie van AMUZ. We verwerken enkel bestellingen die correct op de bestelformulieren zijn ingevuld. Op zaterdag 2 maart staan wij tussen 9 uur (deuren openen om 8 uur) en 12 uur tot uw beschikking. Wij kunnen op dat moment geen telefonische bestellingen verwerken, maar zijn wel bereikbaar voor ondersteuning mocht u problemen ondervinden bij uw online reservatie. Bestelformulieren die vóór 2 maart worden binnengebracht, worden in volgorde van ontvangst verwerkt vanaf zaterdag 2 maart in de namiddag.

Bestelformulieren
Bestelformulier Laus Polyphoniae 2019-Losse tickets
Bestelformulier Laus Polyphoniae 2019-Abonnement

_________________

AMUZ ontving in 2014 een Klara voor het festival Laus Polyphoniae | Elisabeth I, werd in 2015 door de internationale EFFE-jury (Europe for Festivals, Festivals for Europe) erkend met het EFFE-label 2015-2016, in april 2017 met het EFFE-label 2017-2018 en in februari 2019 opnieuw met het EFFE-label 2019-2020.