EN • NL
Ticketshop

AMUZ- seizoensconcerten voorjaar 2019

AMUZ-seizoensconcerten voorjaar 2019

Na 1618 | BEFORE & BEYOND in de zomer en het najaar van 2018 starten we in februari 2019 met PIANOLAinPRIMETIME. Dit voorjaarsfestival zet de pianola in de kijker: een automatische piano die speelt met behulp van een papieren rol met gaatjes.

Wie tegenwoordig naar muziek wil luisteren zonder daarbij zelf een instrument te bespelen, zet eenvoudigweg de radio aan of scrolt in de spotify-lijst naar het gewenste nummer. Omstreeks 1900, nog voor radiotoestellen prominent in de huiskamers stonden, bleek de pianola dé oplossing. Een van de meest interessante eigenschappen van de pianola was de mogelijkheid om grote pianisten en componisten muziek op een pianorol te laten inspelen. Van 1 t.e.m. 3 februari 2019 ziet u geen muzikanten op het podium van AMUZ, maar hoort u onder anderen Edvard Grieg, Gabriël Fauré, Claude Debussy, Maurice Ravel, Alexander Skrjabin en Serge Prokofiev zelf hun eigen muziek spelen. Een unieke ervaring dus! Het volledige festivalprogramma vindt u hier

Daarnaast verwelkomen we ook graag een heleboel levende muzikanten zoals Viktoria Mullova, Reinbert de Leeuw, Orkest van de Achttiende Eeuw, Julien Libeer, Anima Eterna Brugge, Alexander Melnikov en nog vele anderen. Nieuwsgierig? Bekijk hier het hele voorjaar 2019.